GoogleTagManager

2012-04-24

Kaip rūpintis ypač sausa/problematiška oda?


Ekologiška "Odylique" kosmetika iš Didžiosios Britanijos yra sertifikuota itin aukštu ekologijos standartu - "SoilAssociation". Pagal mūsų atliktus tyrimus "Odylique" kosmetika savo sudėtimi ir ekologiškumo požiūriu yra išskirtinė ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje! Gaminama iš ypač kruopščiai atrenkamos ekologiškos žaliavos. Tai kosmetika, kuri specialiai buvo kuriama žmonėms, sergantiems egzema, dermatitu, turintiems labai jautrią odą ar kitų odos problemų.

"Odylique" ekologiškos kosmetikos kūrėja Margaret Weeds pavasarį pataria labiau prižiūrėti rankų odą. Plaunant rankas paprastu vandeniu iš čiaupo oda išsausėja, nušerpetoja. Nėra jokių abejonių, kad tam daug įtakos turi ir besikeičiantys metų laikai, kintantis oras, pagausėję sodo/lauko darbai, nuo kurių oda dar labiau kenčia. Tų, kurių oda yra linkusi į egzemą ir dermatitą ar gyvenančių, kur labai kietas vanduo, dėl metų laikų kaitos oda gali ypatingai nukentėti.

Balzamas "Ultra Rich"
Kovojant su odos išsausėjimu, labai svarbu gausiai gerti vandens (patartina gerai filtruotą ar šaltinio) arba žolelių arbatų. Taip pat naudinga kasdien papildomai naudoti nakvišų ar saulėgrąžų aliejų, ypač sergant egzema.

Jeigu turite dažnai plauti rankas, dažniau jas ir drėkinkite. Naudojant kartu stipriai maitinantį balzamą "Ultra Rich" ir medetkų balzamą greitai atstatoma išdžiūvusi oda ir apsaugoma nuo tolimesnio žalingo aplinkos poveikio. Svarbu pasirinkti švelnias prausimosi priemones be šiurkščių putoklių ir sintetinių kvapų. Visi "Odylique" veido, rankų ir kūno prausikliai bei aukščiausios kokybės extra virgin alyvuogių aliejaus muilas plauna švelniai ir nesausina odos. Po veido prausimo iškart reikėtų naudoti drėkinamąsias priemones. Ypač sausą kūno odą palepinkite mėgstamu kūno aliejumi, tonizuojančiu sviestu kūnui, stipriai maitinančiu balzamu ar medetkų balzamu, tepkite negausiai, kol odos būklė susinormalizuos. Įdomu tai, kad "Odylique" sviestas nuo strijų skirtas ne tik nėščiosioms - tai švelniai kvepiantis puikus viso kūno sviestas. 

Jeigu nusiplovus rankas jaučiate odos tempimą, sausėjimą, iš pradžių vertėtų atkreipti dėmesį, kokiomis priemonėmis jas plaunate ir pasirūpinti švelnesniu natūraliu muilu. Ypač rekomenduojame jau minėtą "Odylique" muilą su alyvuogių aliejumi ir "Almacabio" skystą Marselio rankų muilą, kurie neišsausina odos. Jei naudojate kietą muilą, būtinai pabandykite ir "Ölmühle Solling" kokosinį muilą. O jau suskirdusioms ir šiurkščioms rankoms gydyti ir prižiūrėti labai tinka "Martina Gebhardt" ramunėlių rankų kremas

Parengė Brigita Maksvytytė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą